Salon Fizjoterapii

01

mech + Anna Betley-Uchańska

Salon masażu miał być z założenia oszczędny w formie i kosztach, łatwy w utrzymaniu, a przy tym przyjazny i ciepły w odczuciu. Zasadę wnętrza oparliśmy na kontraście i równowadze. Yin i yang są tu reprezentowane przez przeplatające się materiały. Gładkie, białe powierzchnie tynkowanych lub obłożonych kafelkami ścian są równoważone przez powierzchnie z ciepłych i mozaikowo fascynujących płyt OSB. Duża ilość zabudów i szaf pozwala na ukrycie ubrań i specjalistycznych sprzętów. Część istniejących sufitów podwieszanych została przesłonięta ażurową drewnianą kratownicą. Służy ona jako stelaż pod ruchome punkty oświetleniowe, uspokaja i wyrównuje tektonikę we wnętrzu przeznaczonym do relaksu, jednocześnie nie zakłócając funkcjonowania istniejących systemów technicznych. W miejscach, gdzie ludzie mogą chodzić boso albo leżeć na podłodze, istniejąca terakota została wyłożona przyjemnymi w dotyku lakierowanymi płytami OSB.

02
06
03
04
08

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie na Google

Komentujesz korzystając z konta Google. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj /  Zmień )

Połączenie z %s

%d blogerów lubi to: