Recyklingowa Modernizacja

WP_20170525_10_02_49_Pro

Recyklingowa Modernizacja

Stary budynek fabryki mrożonek powstał w latach 90 pod Warszawą. Po przebudowie znajdującego się na tej samej działce prywatnego domu właścicieli, pojawiła się potrzeba zmienienia układu funkcjonalnego i wyglądu zewnętrznego fabryczki.

Przy zachowaniu pierwotnej kubatury, zmieniliśmy elewacje i bryłę. Przestrzeń pod okapami została wykorzystana jako zamykana powierzchnia składowa i zadaszenie pozwalające na ukrycie rynien. Ściany budynku zostały obłożone olejowanym lub opalanym drewnem, pozostałym po remoncie sąsiedniego domu i nawiązującym do jego kolorystyki. Pozostałe elementy, takie jak brama, drzwi, daszki czy nowa konstrukcja wiaty garażowej, powstały z materiałów odzyskanych z rozbiórki dawnych kontenerów biurowych i starych kratownic, które wchodziły w skład oryginalnego obiektu.

dav
dav
z_mg_0127
WP_20170525_10_04_21_Pro
WP_20170525_10_03_13_Pro
WP_20170525_10_02_08_Pro
z_mg_0123

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie na Google

Komentujesz korzystając z konta Google. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj /  Zmień )

Połączenie z %s

%d blogerów lubi to: